Welkom leesmevoor lezer!

Registreer jezelf (Ontdek de voordelen)  |   Wachtwoord vergeten?

NIEUWSBRIEF 1

?
Wordt deze email niet goed weergegeven? Bekijk deze nieuwsbrief in je browser. 
Direct naar Leesmevoor.nl
De eerste nieuwsbrief
Met gepaste trots presenteren we hierbij de eerste nieuwsbrief van leesmevoor. Het is na de opening op 13 oktober een gekkenhuis geweest. We hebben heel veel positieve reacties ontvangen via het reactieformulier, en de site is met name in het onderwijs goed ontvangen. Daar zijn we natuurlijk heel blij mee!
Kijk bijvoorbeeld maar eens op het in het onderwijs bekende weblog computers in de klas, op gaaf voor kinderen.nl (scroll naar beneden) en de website voor mama's love2bemama.com. Dank!


Wat is er allemaal gebeurd?
Na de opening hebben we achter de schermen een aantal verbeteringen doorgevoerd. Zo hebben we een lijst toegevoegd met de laatst gepubliceerde verhalen, en kun je bij iedereeen zien aan welke verhalen hij of zij heeft meegewerkt. Binnenkort hopen we een verbeterde speler te presenteren die grotere knoppen heeft en sneller laadt. Er wordt ook hard gewerkt aan extra functionaliteiten. Nieuwsgierig? Volg ons op Twitter voor de allerlaatste aankondigingen.

Nieuwe verhalen
Het belangrijkste is natuurlijk dat er de afgelopen maand 4 nieuwe verhalen zijn gepubliceerd.

Voorleesverhaal IJsje voor een meisje In IJsje voor een meisje laat Sanne Miltenburg zien dat iets weggeven je ook een heel goed gevoel geven.
Dit verhaal is prachtig ingesproken door Bep Miltenburg.


Voorleesverhaal Hugo en anna bij de dolfijnen Hugo en Anna bij de dolfijnen van Ellen van Boggelen-Heutink is een bijzonder verhaal over twee bijzondere kinderen die met hun eigen beperkingen toch gaan zwemmen met dolfijnen.

Sinterklaas in de klas thumb Het verhaal Sint in de klas van Magda van Tilburg laat zien dat de Sint ook in de klas komt. Het door Anky Spoelstra ingesproken verhaal is al meer dan 4.500 keer gelezen in de afgelopen twee weken!

Sinterklaas ik zie hem al staan Sint Ik zie hem al staan van Magda van Tilburg past natuurlijk ook helemaal in deze tijd.
Dit verhaal is wederom mooi ingesproken door Anky Spoelstra.


Friese vertalingen
Trots presenteerden we afgelopen week de eerste twee Friese vertalingen. De Friese Dichter Tsjebbe Hettinga heeft veel verhalen van de site vertaald, en actrice Tamara Schoppert is bereid gevonden om 400 Km (!) te reizen om ze in te spreken. De vertalingen in het Fries zijn mogelijk gemaakt door een subsidie van de provincie Friesland en worden stapsgewijs op de site uitgebracht. Leesmevoor dankt de provinsje Frieslān!

Interviews
Op dit moment hebben al meer dan 25 mensen meegewerkt aan deze site! Van een aantal mensen kun je al verhalen lezen, verhalen van anderen wachten nog op publicatie. Wist je dat bijna iedereen iets over zichzelf heeft geschreven? Klik op de naam van de auteur/illustrator/ verteller naast een verhaal en je kunt zien wie er achter zit.
De meeste mensen hebben we ook geinterviewd. Lees bijvoorbeeld het interview met Magda van Tilburg, Anky Spoelstra, Sanne Miltenburg of Bep Miltenburg.
Of kijk eens hoe Meester Marc de site in zijn klas gebruikt.
Meer interviews volgen binnenkort!


Twitter
Wil je op de hoogte blijven van het allerlaatste nieuws ? Volg ons dan op Twitter!

Volg ons op Twitter

Verwacht!
Binnenkort verschijnen de volgende verhalen op leesmevoor.nl:

Sinterklaas in de klas thumb Lola op de maan
Bep Miltenburg en Sanne Miltenburg
Sinterklaas in de klas thumb Kerstkindje
Magda van Tilburg en Anky Spoelstra
Sinterklaas in de klas thumb Kerstfeest
Magda van Tilburg en Anky Spoelstra
Naast deze verhalen hebben we al materiaal liggen voor nog een heleboel andere verhalen. Stay tuned!

Boekjes
Een aantal verhalen kun je ook in boekvorm lezen. Je kunt deze boeken direct via de site van de auteur bestellen.

Draakje leert het wel
Uitgeverij Madelief
Hugo en Anna
bij de dolfijnen
Uitgeverij Dolfijn
In de webshop van Sanne Miltenburg kun je eenvoudig een kaartje naar iemand sturen.

VoorleesExpress
De VoorleesExpress promoot het voorlezen actief door vrijwilligers 20 weken lang 1 uur in de week bij gezinnen thuis te laten voorlezen. Het voorlezen is in deze gezinnen geen gewoonte; vaak zijn er zelfs geen voorleesboeken aanwezig!
Voorleesexpress De vrijwilligers nemen voorleesboeken mee en laten zien hoe leuk en leerzaam voorlezen kan zijn. De ouders krijgen handvatten aangereikt om het voorlezen zelf over te nemen zodat het voorlezen een blijvende plek in het gezin krijgt. Leesmevoor juicht dit initiatief natuurlijk van harte toe!
De voorleesexpress zoekt nog vrijwilligers die graag willen voorlezen!
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hebt geregistreerd op Leesmevoor.nl en hebt aangegeven op dit email adres de nieuwsbrief te willen ontvangen. Afmelden voor de nieuwsbrief? Log in en geef aan dat je geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen. Wil je helemaal niet geregistreerd staan? Dan kunnen we je registratie helemaal verwijderen.

Adres: Leesmevoor.nl Rigtersbleek-Zandvoort 107521 BE Enschede
Contact: Leesmevoor.nl/contact
Email:

Copyright (C) 2010 Leesmevoor.nl Alle rechten voorbehouden

Je hebt je nog niet geregistreerd !

Registreer je en ontvang een bericht als we een nieuw prentenboek hebben gemaakt.

We hebben nog een heleboel nieuwe verhalen en functionaliteit in petto!

Ontdek alle voordelen van een registratie.

De Friese vertalingen van onze digitale prentenboeken zijn mogelijk gemaakt door de provincie Friesland. Dank!