Welkom leesmevoor lezer!

Registreer jezelf (Ontdek de voordelen)  |   Wachtwoord vergeten?

OVER ONS

Op Leesmevoor.nl kun je samen met je kind digitale prentenboeken (voor)lezen. Voorlezen is erg belangrijk voor de taalontwikkeling van jonge kinderen. Daarom hebben schrijvers en illustratoren uit het hele land hun talenten gebundeld om jou gratis voorleesverhalen aan te bieden.

Waarom doen we dit?

Wij vinden het leuk om verhalen te schrijven en te tekenen. De ideeŽn die we hebben, willen we graag met je delen en laten zien op leesmevoor.nl. Uit wetenschappelijk onderzoek is namelijk gebleken dat een goed geanimeerd voorleesverhaal kinderen sneller begrippen laat leren. We hopen je net zo enthousiast te maken als dat wij zijn. Over wie we het dan hebben? Hieronder staan we allemaal.

Veel plezier!

Logo lemon8.nl

Lars en Stacey, dank voor het ontwerp en alle kritische
opmerkingen en verbeteringen die jullie in enkele
geweldige sessies hebben aangedragen.

Logo the-candyshop.nl

Michel, Ron, Thijs... Kudo's voor alle hulp en alle tips. En sorry dat ik telkens zo onverwacht kom binnenvallen met mensen die jullie werk gewoon ffe moeten zien!

Dank ook aan Martijn, Willy, Marloes, Wik, Jaap, Derk, Jeroen, Eugene, Johan, Annemarie, Tom en Christian voor de support en de ideeŽn!


Het begin, september 2008

Vandaag is het mijn zogenaamde "papadag". Sanne, mijn oudste dochter van nog geen twee jaar oud en kruipt naast me op de bank wanneer ik even op mijn laptop bezig ben. Ze leest in ťťn van haar boekjes, want boeken vindt ze fantastisch en ze heeft er een heleboel. Wanneer het verhaaltje uit is, grijpt ze haar kans. Ze kruipt op schoot en begint op de knopjes van de laptop te drukken. Want dat doet papa immers ook! Het lijkt me leuk om samen met haar iets op de laptop te doen. Maar wat? Kleurplaten moet je eerst afdrukken en voor spelletjes is ze te jong en de meeste verhaaltjes op youtube zijn nog van slechte (beeld)kwaliteit.

Maar boekjes lezen vindt ze prachtig. "Nog een keer, nog een keer", roept ze. Ik verzin wat andere namen; nu heet het meisje uit het verhaal ook Sanne. "Gaat prinses Sanne al slapen?" "Nee!" roept ze. Gekke papa. Het is toch pas middag? Je kunt heel creatief zijn met voorlezen! Maar op een gegeven moment heb ik het boekje wel gezien. En de andere boekjes ook. Er moeten toch wel meer verhalen te vinden zijn?

Ik merk dat ze heel veel leert van de boeken; Ze weet hoe een verhaal afloopt, en toch blijft ze iedere keer geboeid luisteren. En ze vertelt alle verhalen door aan haar beertje. Of Beertje ze allemaal snapt, dat weet ik niet.

Weer samen voor de laptop. We ontdekken een heleboel leuke filmpjes op internet. Maar veel filmpjes zijn parodieŽn en ongepast voor kleine kinderen. Van de andere is de (beeld)kwaliteit niet zo goed. En ik mis het "samen iets doen". Waarom zijn er geen voorlees verhalen te vinden?

Als software ontwikkelaar zie ik een wereld van voorlees-mogelijkheden, en de naam 'leesmevoor' was snel verzonnen.

Oktober, 2010

Nu, heel veel later staat er staat een mooie website, met een heleboel echte verhalen die echt worden voorgelezen. Er zijn een heleboel creatievelingen die hun talent willen inzetten om leesmevoor.nl te vullen. En er zijn een heleboel bedrijven die geholpen hebben om leesmevoor.nl te brengen tot waar het nu is. Dank!

Maar let op, er komt nog veel en veel meer aan!


Veel plezier bij het voorlezen,

Je hebt je nog niet geregistreerd !

Registreer je en ontvang een bericht als we een nieuw prentenboek hebben gemaakt.

We hebben nog een heleboel nieuwe verhalen en functionaliteit in petto!

Ontdek alle voordelen van een registratie.

De Friese vertalingen van onze digitale prentenboeken zijn mogelijk gemaakt door de provincie Friesland. Dank!