Welkom leesmevoor lezer!

Registreer jezelf (Ontdek de voordelen)  |   Wachtwoord vergeten?

OVER LEESMEVOOR, VOORLEZEN EN TAALONTWIKKELING

WINNAAR STIMULERINGSPRIJS TECHNIEK 2011

Door Ronald van Raaphorst

Leesmevoor.nl en de Stichting Zwaluwstaarten hebben op 17 januari samen de Stimuleringsprijs Techniek 2011 gewonnen. Zwaluwstaarten biedt een volledige techniek methode voor het basisonderwijs.
Leesmevoor.nl ontwikkelde in samenwerking een digitaal prentenboek dat kinderen voorbereidt op het onderwerp van een leskist. Het verhaal Bas en Bibi varen met een vlot past bij de leskist "Zinken en drijven" en is nu voor iedereen te lezen op deze site.

De prijs van 4000 euro gaat uit van de Taskforce Technologie Onderwijs Arbeidsmarkt van de regio Twente. De uitreiking vond plaats tijdens de presentatie van de Twente Techniekagenda 2011 - 2016 in de Grolsch Veste (Stadion FC Twente) te Enschede.

Digitale prentenboek Bas en Bibi

Voorlezen: voorleesverhaal Varen met een vlot uit de serie Bas en Bibi

Met de digitale prentenboeken van Bas en Bibi willen we verwondering voor techniek scheppen. Ook proberen we met beeld, geluid en animaties eenvoudige technische principes uit te leggen die de kinderen terugzien tijdens het werken met het materiaal uit de leskist.
Het eerste verhaal is geschreven door Marlous ten Berge en prachtig geďllustreerd door Magda van Tilburg. Docent Marc Stuivenberg heeft de voice-over ingesproken in de studio van The Candyshop.
Het eerste verhaal past bij de leskist "Zinken en drijven". Bas en Bibi bouwen een vlot, maar ze zinken steeds. Hoe kan dat nou? Wanneer zink je en wanneer blijf je drijven? Lees het verhaal Bas en Bibi varen met een vlot zelf!.

De samenwerking in de praktijk

In deze film zie je hoe mooi het digitale prentenboek en de leskist van Zwaluwstaarten in de praktijk op elkaar aansluiten.


Nog geen reacties. Laat je een reactie achter?

Plaats een reactie

Lees voordat je een reactie plaatst onze nettiquette.

Vertaal deze pagina met Google Translate.

Je hebt je nog niet geregistreerd !

Registreer je en ontvang een bericht als we een nieuw prentenboek hebben gemaakt.

We hebben nog een heleboel nieuwe verhalen en functionaliteit in petto!

Ontdek alle voordelen van een registratie.

De Friese vertalingen van onze digitale prentenboeken zijn mogelijk gemaakt door de provincie Friesland. Dank!