Welkom leesmevoor lezer!

Registreer jezelf (Ontdek de voordelen)  |   Wachtwoord vergeten?

WAT LEES JE VOOR?

Welk verhaal is geschikt voor jouw kind? Hieronder een heel beknopt overzicht.

Zuigelingenfase (0-1)

Wanneer je baby meer om zich heen gaat kijken en dingen kan vasthouden, kun je met het voorlezen beginnen. Ook voor de allerkleinsten is het van belang om met ze te praten en ze voor te lezen, zodat je kind woorden gaat herkennen. Populaire onderwerpen voor zuigelingen zijn thema?s uit hun directe omgeving zoals eten en drinken, speelgoed, kleren en huisdieren. Rijmpjes en liedjes zijn belangrijk voor hun taalontwikkeling. Als ouder kun je een simpele vraag stellen als: "waar is de bal ?" Het kind kan dan wijzen naar het scherm. Gekleurde illustraties doen het erg goed. Heb geduld en word niet boos, maar maak er een leuk spelletje van.

Peuterfase (1-3)

Ontdekken is het toverwoord van de peuterfase. De wereld van het kind verandert enorm wanneer het eenmaal kruipt en loopt. Populaire thema?s zijn dan ook ondeugende jongetjes, verhalen met slaaprituelen, prentenboeken en eenvoudige teksten met rijm en herhaling. De verhalen op Leesmevoor.nl kun je gebruiken als zoekplaten over onderwerpen uit de leefomgeving van peuters, zoals de tuin of de woonkamer en slaapkamer. Verhalen over (knuffel)dieren doen het ook goed.

De kleuterfase (3-6)

Een fase waarin het kind veel nieuwe woorden leert kennen. Prentenboeken en sprookjes zijn de belangrijke kleuterboeken: in hun fantasiewereld is alles mogelijk. Als een kleuter een jaar of vier is gaat het ook steeds vaker zelf gefantaseerde verhalen vertellen. Zet de player dus eens op stop en laat het kind zelf een verhaal vertellen. In deze fase is het namelijk extra belangrijk om samen te praten over het verhaal.

Schoolkindfase (6-12)

Stop niet met het voorlezen wanneer het kind zelf begint te lezen. Kinderen komen nu steeds meer in aanraking met langere en moeilijkere teksten. Daar kunnen zij dus best wat hulp bij gebruiken! Verhalen met een spannend plot zijn favoriet in deze fase. Zo maakt het kind kennis met andere landen en tijdperken. Bovendien vinden de kinderen het over het algemeen hartstikke leuk om samen met een van hun ouders een verhaal te lezen.

Je hebt je nog niet geregistreerd !

Registreer je en ontvang een bericht als we een nieuw prentenboek hebben gemaakt.

We hebben nog een heleboel nieuwe verhalen en functionaliteit in petto!

Ontdek alle voordelen van een registratie.

De Friese vertalingen van onze digitale prentenboeken zijn mogelijk gemaakt door de provincie Friesland. Dank!